Annonser som ger pengar till Laxfond Vänern Postgiro 12562-5

tisdag 29 juni 2010

Amungen igen


Fick ett mess från magnus och staffan som var ut på Amungen och vertikalfiskade nu på kvällen. Det högg riktigt bra vid sjutiden största gösen 4,2 kilo 15 stycken blev det och lika många hugg.

måndag 28 juni 2010

Slutfiskat


En trög kväll som fick ett lyckligt slut. En fin gös på 3,7 som avslutning efter ett par hugg och en för liten. Kul att dom hugger på annat än rövitt också. Det gick fö jättebra att sjösätta båten vid rampen i berga om någon vill lägga i en större båt.

2,7


Markus wobbler funkar bättre än mina idag.....

Amungen


PremiärTrolling på favvis sjön. En gk och 2 hugg på första kvarten.

måndag 21 juni 2010

40 års fest


Jag hade min 40 års fest i helgen. Jag hyrde lilla lövsjön utanför hedemora och bjöd in släkt och vänner att fiska regnbåge. Med sol hela helgen och 42 fångade fiskar var alla nöjda.. Största fisk skulle fångas, på lördagen fick mathias en på 1,8 kg men på söndagen slog Felicia till igen med en stor fisk, en som vägde 2,3 kg. Tack alla för en jätte rolig dag.

måndag 14 juni 2010

Fiskafänge


Är på skolresa med Felicia, hon visade dom andra hur man ska göra genom att ta upp en gädda på 1,8 kg. Hennes första gädda.

lördag 12 juni 2010

7,5 kilo lax

Vi fick ta en varsin lax sista dagen på havet, en lax som återställde ordningen genom att hugga på en omvänd popcorn och vika ihop den lite.
fisket har väl varit lite upp och ner i år och kanske något sämre än förväntningarna, men summa summarum så är jag riktigt nöjd med årets fiske när vi tog totalt 9 laxar på 9 dagars fiske och att jag fick höja mitt tidigare PB med 2 hg till 12,2 kilo, ett trippelhugg som blir lite kaotiskt i båten.
Utöver dom 9 landade fiskarna så hade vi bara 3 kontakter och det var fiskar som klev av direkt vid hugget, så krokarna har varit vassa i år.
nu hinner man kolla över utrustningen tills nästa år och kanske planera in ett senare fiskepass än i år.
Tack alla nya och gamla bekanta ute vid Understen vi ses nästa år.

lax 9,5 kilo


Min telefon tackade för sig igår på sjön så jag får lägga upp bilderna på fiskarna vi tog på årets sista trollingtur efter vandringslaxen.
En sista dag som var den sämsta vädermässigt med regn hela dagen och en ökande vind som gjorde det besvärligt att fiska skedarna bra i vattnet.
Det blev väldigt dålig sikt stundtals så vi kunde inte korsa farleden som vi ville, men senare på eftermiddagen så avtog båttrafiken och vi kunde ta oss över och i höjd med Nygrund en bit ut i farleden så tar en lax på en lätt blyad ismo mag Bälinge popcorn och dagen är räddad.
lite cirkus blir det när ett fartyg kommer in efter västra kanten på farleden medans vi drillar den.

fredag 11 juni 2010

Hundväder


Inte ett pet. Älvdalen har en 11 plus i båten. Team silver sweden hade ett brutalt 5 hugg nyss och landade 1. Seg dag vi kanske inte fiskar imorgon då det ska blåsa en del.

Team avesta


John har slutit upp vid finska gränsen nu, han kom hit och visade hur man gör direkt. En sjukilos på riggen.

Pang på't igen


Är nere med mats i regnet och kör dom 2 sista dagarna i år efter vandrarna. Lite nya färger att prova nu när det inte är sol. Idag tänkte vi ta pb.

onsdag 9 juni 2010

Slut


Vi ger oss för idag. Laxen i båten bredvid vägde 16,3 kilo och blev dokumenterad både på film och kort av ett film team. Vi är glada att vara på banan igen med en fin tio plus lax. Imorgon är jag hemma och mats har markus som gast. Go natt.

14 kilo plus


Fick en bild på Mago's fetlax. Tog givetvis på en omvänd popcorn i ytan. Bra fiskat av Mago som tappade en riktigt stor lax nu i veckan, en lax som tömde hela rullen på lina innan den klev av. Så det här var en liten tröstfisk tyckte han.

Nära


Grannbåten drillar så vi ligger på rätt ställe nu. Vi kör nån timme till.

Hugg


Hugg i ytan som klev av efter den dragit lös linan. På exakt samma punkt som innan. Nu är dom på G

Så ja!


Äntligen mats tog en kort och tjock lax på tiokommafem kilo. Hur kul som helst. Tog en omvänd popcorn igen kanske bara ska ha sådana på spöna.... Vestlis fiske tog en 7:a nu också.

Gädda


Det luktar fisk i båten nu.

Stiltje


Perfekta väderförhållanden är det, t-shirt trollingväder. En tio pluslax och 4 mindre tagna hittills snart är det våran tur.

Ändrade planer


Vi kortade ner vilan till en dag. Vi kör from idag ist då vädret ser ut att bli dåligt till helgen med vind och regn. Vi har lite nya idéer inför dagens pass. Idag ska det håvas lax!

tisdag 8 juni 2010

11 kilo


Bröderna fortsätter att bända fin lax. Tog vid plattan. Just nu har en båt ett 5 hugg.

Team Älvdalen


Fick ett sent mms igår kväll ifrån Ronny Nygårds. Han och hans bror Kenneth höll ut som sista båt igår kväll och drog på ett dubbelhugg där båda fiskarna landades 11.6 och 4,5 kilo. Även teamet från falun tog en fin lax på 11 kilo igår kväll. Älvdalen håller ställningarna där hela veckan. Själv får man kolla bloggarna istället.

måndag 7 juni 2010

Slutfiskat


Vi packade ur och låste båten för den här vändan. Det blev en riktig huggperiod på kvällen, många som fick fisk vid plattan både trippel och dubbelhugg med flera över tio kilo. Hoppas fisket har kommit igång på riktigt nu vid understen i år. Hem och ladda batterierna ett par dagar sen kör vi igen.

Ythugg


Brände en lax precis, surt efter så många timmars fiske utan kontakt. Men vi gör iaf rätt och ligger i rätt område också. Vi kör på en liten stund till....

Med solsken i blick


Inte hänga läpp över ytterligare en bomtur. Ny dag och nya förväntningar, det kom upp 7-8 fiskar igår på alla båtar så det börjar kännas som om man fiskar vid landsort istället..... Vi fick lite tips av Janne team gävle så vi kör på det en stund. Sista dagen detta pass nu vi kör i slutet av veckan igen. Snart ska Mats veva fisk!!

söndag 6 juni 2010

Trädkramare


Mast ändrar om matsen för att få till en förändring som ger lax snart. Endast ett fåtal fiskar tagna idag. En 14 kilos annars bara mindre. Vi har hittat ett ställe med väldigt mkt fisk på så vi snurrar några varv här i väntan på Huggperioden. Hipp hipp!

Ut ur dimman


Vi vaknade idag med lite slitna och besvikna över gårdagens bomtur. Men med stabila vindar från SO så tror vi att förutsättningarna är bättre idag. Det kom nog upp mellan 10 och 15 laxar igår där flera var över tio kilo. Idag ska Mats slå sitt pb.

lördag 5 juni 2010

37 fot


Sämsta dagen hittills endast 2 fiskar raporterade på radion i dag. Vi hade iaf ett hugg på riggen nu så något rätt gör vi, hoppas på att fisket kommer igång till kvällen.

Formtoppad


På väg till understen och fiska med Mats i några dagar igen. Har några nya skedar att tvätta av också så nu blir startfemman toppad idag.

tisdag 1 juni 2010

12 plus


Där satt den! Efter en halv timmes fight så kunde vi håva en otroligt vacker lax. Långa släplängder var vinnande. Min favvis omvänd popcorn levererade igen. 105 cm lång. Tog vid plattan. Kul när det lyckas med taktiken och en liten putsning av rekordet också.

Ny dag


Efter gårdagens bomtur så är vi ännu närmare ett hugg nu. Vi konstaterar att vi fiskade på fel ställe och har en ny plan för dagen. Nu kör vi!