Annonser som ger pengar till Laxfond Vänern Postgiro 12562-5

söndag 28 november 2010

Sumering Baggerud V47

Väderprognosen såg väl inte bra ut innan helgen, men med 2 inställda helgers fiske pga vind så kände jag att ja inte kunde avboka en helg till och när Jukka var på, så styrde vi mot Baggerud Fredagmorgon. Vi fick meddelande om att rampen var igenfrusen vid Baggerud så vi åkte till Kristinehamn och sjösatte båten istället. och efter att ha transporttrollat oss ned till baggerud så hann vi inte mer än få syn på Team Vågbrytarna, som hade letat på fisken åt oss och redan dragit 2 st. Ena djupriggsspöt började tjuta och ett par sekunder senare det andra riggspöt, lyckades landa båda vildlaxarna som var 73 och 67 cm den ena tog en Tubby 730 på 20 fot och den större en watermelon anchovy bakom en uv VK flasher på 35 fot. vi vände runt och passerade vår wp en liten bit sen högg det på en 10cm strike pro frog blyad 40 gram, en gk lax på 4,5kg, när jag lägger i den i iglon så hugger det på riggen igen på min 730 tubby men den kliver av efter en 10 metersrusning. sen cirkulerar vi utanför baggerudsrampen och flera båtar tar fisk i samma område. Efter ytterligare någon timme med pulkvändning och igenisade rullar och fastfrusna linor på planern så hugger det en fisk på ytan på en lätt blyad tomic 244, vi hinner inte känna fisken förrän den kliver av. Vi fiskar en halvtimme till utan resultat och styr hemmåt.
Sen blev det som sagt inget mer fiske den här helgen.......
Vi bokar in nästa års fiske V47 med Mago som lekledare och hoppas på att rampen vi ligger vid är isfri då. Vill tacka alla som var med för en riktigt trevlig helg och hoppas vi ses snart igen.

lördag 27 november 2010

Uppgivet


Vi inser att vi blev besegrade av kung bore idag. Is vid hamnen i kristinehamn och tjock is vid Baggerud så hur mkt vi än vill så går det inte att få i någon båt idag. Vi åker hem och vinterförvarar båten tills nästa år. Dags att damma av ismetespöna ist kanske.

Baggerud


Det går inte att sjösätta i Baggerud idag. Vi åker och kollar in rampen i kristinehamn nu, kan vi inte lägga i där åker vi hem.

fredag 26 november 2010

vänern i minusgrader

Med en temp på minus 8 och en vind på 10 ms så blev det inget bloggande när jag började min årliga trollinghelg v47. Platsen i år blev baggerud men när det låg tjock is vid rampen där så fick vi lägga i båten i kristinehamn istället. Jag fiskar med Jukka i helgen och valet blev plast när vi satte ut beterna vid tiotiden. Efter ett par timmar så provar Jukka med en vk flasher och en löja bakom på riggen och vips får vi ett dubbelhugg med 2 stridbara vildlaxar båda mellan 4-5 kilo. Lite senare tar vi en gk lax på 4,5 kilo. Hinner inte mer än putta i den i iglon så hugger det igen på riggen men kliver av efter en stund. En lyckad första dag på vänern. Tubby 730 och strike pro frog funkade bäst. Båten bygde på sig ganska mycket is på hemvägen får se hur det funkar imorgon......

måndag 15 november 2010

test

Testar nya program på telefon

lördag 13 november 2010

Platsbyte. Ett dubbelhugg med gäddor när

Platsbyte. Ett dubbelhugg med gäddor när vi bytte ställe.

Markus tar en liten tröstfisk.

Markus tar en liten tröstfisk.

Gryckengädda. Fiskar med markus på vad j

Gryckengädda. Fiskar med markus på vad jag kan tro är årets sista trollingtur efter gädda. Väldigt trögt idag, haft endast 2 hugg innan denna 3 kilos ville fastna.

tisdag 2 november 2010

Förmiddagspass


Fiskar själv på Hovran en liten sväng idag. En 3 och en 4 kilos i ett dubbelhugg på första varvet.