Annonser som ger pengar till Laxfond Vänern Postgiro 12562-5

lördag 5 januari 2013

Summering

En lång men lyckad dag på vättern, fiskade norr om granvik med allt från stora apex, sked, små wobbler och löja. Funkade bäst gjorde apex på riggen mellan 33 och 55 fot ned och strike pro 905 oblyad. Vi fick 9 fiskar i båten varav 5 var godkända, bara ett bommat hugg så nästan 100% idag :-) vi får se när nästa resa blir av.

Finalrakan

Tog en sista röding på väg mot hamnen 60cm tog en konrad i ytan.

Återfall

Vi hinner precis tillbaks till platsen som vi fick alla på i fm så hugger en röding bakom en Oki på en vikarn nere på 33 fot, sen ett bomhugg i ytan. Snart blir det lax....

Middag

Precis när korven är slut så hugger den tredje gk, har varit lugnt en stund nu med endast en för kort tomtefärgad röding som hälsat på. Hoppas på en eftermiddag med lite lax kontakt nu.

Huggperiod??

Lungt vatten och även håvgarnet har hunnit torka sedan senaste öringen som mätte in på 50 och simmar vidare. 5 fiskar hittills, nu lite kaffe och sen wobblerbyte.

Tvilling

En till röding stöpta i samma form, även den på rigg på jukkas favorit apex.

Apex

Lite djupare tar första gk röding, men vi tvärvänder och skickar ner samma bete igen.

Dagsetapp

Fick erbjudande om att följa med till vättern och granvik som gast i ym fiskes båt. Och vem kan tacka nej till uppstigning kl 02.20? Kallgrader i luften och 3 grader i vattnet ingen vind så fina förutsättningar för fisk. En liten öring efter 15 min fiske.