Annonser som ger pengar till Laxfond Vänern Postgiro 12562-5

fredag 31 maj 2013

Experthjälp

Jag behövde en medhjälpare för att lyckas lura gösen. Med Felicia med i båten blev det 3 gösar och ett hugg på en timmes fiske. Största gösen runt 4 och den minsta som blir mat 1,8. Kul att det nappar när barnen är med. 

onsdag 15 maj 2013

WP

Fisket i Hasslö skilde sig från fisket vid Singö ganska mycket. Eftersom det var första gången i Blekinge skärgård för oss så hade vi inga wp att åka på. Det brukar höras på vhf'en vart det hugger men det var här den stora skillnaden var, allt var jättehemligt alla båtar som fick fisk mörkade vart och på vad det högg till skillnad mot vid Singö där de flesta hjälper varann att hitta fisken. Lite märkligt kan jag tycka då alla har glädje av ett bra fiske. Fick kontakt med Martin Hermansson som både fixade boende och en del wp som vi fick fisk på, stort tack för hjälpen Martin som fö placerade sig på 6:e plats på laxfestivalen i Carlshamn. Här med en lax på 14,86kg tagen dagen innan tävling på ismo Magnum märket i ytan.

fredag 10 maj 2013

Slutfiskat

En lyckad avslutningsdag med varsin lite större lax. En tia till Marcus och en elva till mig. 5 laxar idag varav tre med iland, några näbbisar och en tappad 5 kilos lax bakom båten nk s6 funkade bäst idag på 48fot ned på riggen. Imorgon hemfärd och inget fiske.





torsdag 9 maj 2013

In i dimman

Dimma så man såg 30meter halva dagen, men vad gör det om man har radar... Fisket gick bättre när det klarnade upp. Tre kontakter varav 2 i båten och den största(såklart) lossnade efter 25 min 15 meter bakom båten surt. Annars en av varje sort. Tog en S6, omvänd popcorn och tysken allt i ytan.





onsdag 8 maj 2013

Namnet i behåll iaf

En halvdags fiske då vinden låg på 11ms tuffa vågor men det gillade laxen idag. Fick ett hugg och håvade den. Efter ett par dagar med bara smålax och en torsk så var det skönt att höra rullen yla ut lina igen, nästa fisk är min :)

måndag 6 maj 2013

Nappatag

Efter gårdagens bottennapp med endast 2 kontakter varav den ena släppte och den andra var för liten så tror vi lite mer på den här dagen när havet ligger som en spegel. Nu har starten gått iaf.

lördag 4 maj 2013

Tröstfisk

Efter ett bomhugg i ytan så får vi till slut en blank 5 kilos fisk. Mossa med 60gram visade vägen först.

Start

Igång, alla skedar i. Verkar vara en lugn dag om man får tro surret på vhf'en. Vi kämpar på ett tag nu iaf.

Hasslö

Äntligen framme. Nu är det bara att välja lite vinnarskedar och leta lax sen. Jag och Marcus fiskar en vecka tillsammans på för oss båda helt nya vatten.